Vill du automatisera avstämningen?

Vi får ofta frågor kring hur man stämmer av transaktionerna på ett smidigt sätt. Flera e-handlare anser att det tar för mycket tid att manuellt debitera transaktioner och sedan manuellt hantera utskrifter av rapporter för att senare manuellt ta hand om bokföringen.

För de av er som känner igen er i ovan finns möjligheter att göra det enklare för sig.

Det mest effektiva är att låta ett affärssystem utföra debiteringen för att sedan automatiskt läsa in betalväxelns rapporter i affärssystemet. På detta sätt undviks dubbelarbete samt att behovet av manuellt arbete elimineras.

Vad krävs då för att komma igång?
För att kunna debitera transaktionerna så behöver man använda sig av betalväxelns API:er som gör att systemen kan prata med varandra. När man utför leverans i affärssystemet skickas en signal till betalväxeln som innebär att kunden blir debiterad.

Affärssystemet läser sedan in rapporten med genomförda transaktioner från betalväxeln och matchar dessa med hjälp av ordernummer. Därmed är hela det manuella arbetet automatiserat.

Hur räknar man hem investeringen?
Många webbshopsleverantörer och affärssystem har redan dessa stöd inbyggda. Om du behöver bygga ihop systemen själv beror det på vilket affärssysten och vilken webbshopslösning du använder. Men kostnaden för ditt arbete kan du säkert uppskatta enkelt, Säg att du lägger åtta timmar i månaden på att stämma av transaktionerna manuellt. Det är nästan 100 timmar på ett år. Hur värderar du din egen tid?

Det finns färdiga lösningar på marknaden. Exempelvis samarbetar affärssystemleverantören Specter med många av webshopsleverantörerna, till exempel Wikinggruppen, Kodmyran, Prestaworks, Sitesmart, Starweb,Preemtech, C4MediaAskås, Nordisk E-handel, TalexEbutik.se, Fortus International, SiteDirect, Textalk och Vendre. 

Nu i april är det kampanjpriser på lösningen.

Per Ahlbom

Per Ahlbom

Per Ahlbom jobbade tidigare som partneransvarig på DIBS (numera Nets).

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.